Pakowanie próżniowe

Pakowanie próżniowe umożliwia przechowywanie żywności, która pozostaje świeża i bezpiecznie zapakowana przez dłuższy czas. Jest to rozwiązanie na wiele kuchennych problemów, które można uzyskać za pomocą jednego niewielkich rozmiarów urządzenia. 

Hermetycznie można zapakować dowolny produkt spożywczy – od stałych, po sypkie czy nawet płynne. Dostępne w naszej ofercie urządzenia próżniowe nadają się do tego idealnie. Próżniowe pakowanie żywności (inaczej vacuum) jest jedną z najbardziej popularnych metod zabezpieczenia jedzenia przed utratą świeżości. W pakowaniu tym chodzi o usunięcie powietrza z wnętrza foliowego opakowania, które szczelnie się zamyka poprzez zgrzanie jego krawędzi. Brak dostępu powietrza sprawia, że produkty spożywcze nie są narażone na zepsucie oraz działanie szkodliwych bakterii. Można je przechowywać w lodówce, zamrażarce czy w temperaturze pokojowej oraz bezpiecznie transportować. 

Zapakowana w worki foliowe żywność jest zabezpieczona przed czynnikami zewnętrznymi mogącymi negatywnie wpływać na trwałość, smak oraz właściwości odżywcze produktów. Szczelne zamknięcie sprawia, że żywność chroniona jest nie tylko przed powietrzem, ale i wilgocią oraz mikroorganizmami.

Maszyny do pakowania próżniowego z naszej oferty zapewniają bardzo łatwy i bezpieczny proces pakowania dzięki innowacyjnym rozwiązaniom i dostępnym programom. Są bardzo kompaktowe, niezwykle szybkie oraz charakteryzują się nowoczesnym dizajnem. Świetnie sprawdzą się w restauracjach, barach czy sklepach.
 

X