Pakowanie zrównoważone ORVED - Pakowanie próżniowe, gotowanie Sous Vide

Gospodarka o obiegu zamkniętym - zapętlamy system w celu racjonalnego korzystania z zasobów, surowców i energii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pakując próżniowo skracasz czas przetwarzania żywności i zmniejszasz ilość odpadów. 

Pakowanie próżniowe pozwala zoptymalizować zakupy i skrócić łańcuch dostaw. Porcjując produkty lub półprodukty wstępnie ugotowane, możesz efektywniej zorganizować swoją kuchnię i mieć je zawsze pod ręką, kiedy tylko tego potrzebujesz. Żywność pakowana próżniowo zapewnia dłuższą trwałość, nie tracąc przy tym swojej świeżości. Możesz zachować większe menu bez konieczności codziennych zakupów czy skracając do min. (15-25 min) czas czynności takich jak: sezonowanie i marynaty.

Oszczędzaj swój czas, produkty i pieniądze!

 

Dbaj o środowisko używając biokompostowalnych worków.

Dzięki nowym workom biokompostowalnym, zaprojektowanym w celu zmniejszenia ilości odpadów, system pakowania próżniowego Orved oparty jest na idei gospodarki cyrkularnej. Jest to przykład na to, że można prowadzić biznes w sposób odpowiedzialny i zrównoważony. 

Naturalne worki próżniowe:

  • chronią produkt przed tlenem i wilgocią,
  • nadają się do pasteryzacji i zamrażania,
  • są idealne do przechowywania zarówno świeżych, jak i ugotowanych składników.

Dzięki pakowaniu próżniowemu w kilka minut przywrócisz zapachy i smaki świeżo ugotowanej potraw. 

Zalety worków biokompostowalnych:

  • wykonane z kompostowalnej w 100% cellulozy
  • nie zawierają polyvinylu chloride
  • nie zawierają bisfenolu A i ftalanów
  • non toxic plastic, pvc
  • waga 73,1 g/mq
  • grubość 55 micronów
  • możliwość zgrzewu
  • po zużyciu wyrzucamy do bio odpadów

Poznaj nasze innowacyjne rozwiązania przyjazne dla środowiska.

Pakowanie próżniowe umożliwia przechowywanie żywności, która pozostaje świeża i bezpiecznie zapakowana przez dłuższy czas. Jest to rozwiązanie na wiele kuchennych problemów, które można uzyskać za pomocą jednego niewielkich rozmiarów urządzenia. Hermetycznie można zapakować dowolny produkt spożywczy – od stałych, po sypkie czy nawet płynne. Dostępne w naszej ofercie urządzenia próżniowe nadają się do tego idealnie.

Próżniowe pakowanie żywności (inaczej vacuum) jest jedną z najbardziej popularnych metod zabezpieczenia jedzenia przed utratą świeżości. W pakowaniu tym chodzi o usunięcie powietrza z wnętrza foliowego opakowania, które szczelnie się zamyka poprzez zgrzanie jego krawędzi. Brak dostępu powietrza sprawia, że produkty spożywcze nie są narażone na zepsucie oraz działanie szkodliwych bakterii. Można je przechowywać w lodówce, zamrażarce czy w temperaturze pokojowej oraz bezpiecznie transportować. Zapakowana w worki foliowe żywność jest zabezpieczona przed czynnikami zewnętrznymi mogącymi negatywnie wpływać na trwałość, smak oraz właściwości odżywcze produktów. Szczelne zamknięcie sprawia, że żywność chroniona jest nie tylko przed powietrzem, ale i wilgocią oraz mikroorganizmami.

Sous Vide - gotuj zdrowo, oszczeędzaj produkty i energię.

Jest to metoda gotowania potraw, w której żywność zamknięta szczelnie w plastikowej torebce próżniowej umieszczana jest w kąpieli wodnej lub parowej, w precyzyjnie kontrolowanej temperaturze, niższej od tradycyjnego gotowania i dłużej niż w tradycyjnych procedurach gotowania. Gotowanie w niskiej temperaturze w kąpieli wodnej pozwala zachować zapach i smak potraw, jednocześnie zmniejszając zużycie energii. Sous-vide to zadowolenie klientów bez szkody dla środowiska. Gotowanie metodą sous-vide ogranicza również utratę wagi składników, ponieważ zatrzymuje wszelkie płyny wewnątrz worka. 

Maszyny do pakowania prózniowego firmy ORVED to także wyjątkowe programy CHEF służące do pakowania, marynowania, infuzji oraz czyszczenia owoców morza.

 

 

Zaparszamy na szkolenie z Orved Academy* z serii "Sekrety Sous Vide i gotowania w niskich temperaturach" 

Jesteś zainteresowany? Zapraszamy do kontaktu - 609 008 046.

* Szkolenia w pierwszej kolejności dla klientów, którzy skorzystali z oferty produktów ORVED.

 

X