
Pojemniki do zgrzewu dla cateringów. Jakie wybrać?
Prowadzenie działalności cateringowej wiąże się z szeregiem wyzwań. Jedną z ważniejszych decyzji jest wybór odpowiednich pojemników do zgrzewu, które spełnią wymagania klientów, sprawdzą się w transporcie, a dodatkowo zachowają świeżość posiłków. Przyjrzyjmy się bliżej, na co zwrócić szczególną uwagę podczas wyboru pojemników.
Pojemniki na dania gotowe - rodzaje i ich przeznaczenie
Pierwszą rzeczą, na którą należy zwrócić uwagę to rodzaj opakowań do zgrzewu. Wybór jest naprawdę szeroki - od tacek i pojemników jedno, dwu lub trzykomorowych, przez miski i pojemniki na produkty płynne (sosy, jogurty) aż po opakowania na sałatki, desery, sushi czy dania fast food. Każdy z pojemników można dostać w różnych rozmiarach i wysokościach, jest więc w czym wybierać. Decydując się na konkretne opakowania, warto zwrócić uwagę na możliwość ich recyklingu, co sprzyja czystemu środowisku. Najpopularniejszymi wśród opakowań do zgrzewu są pojemniki PP i PET oraz opakowania biodegradowalne.
Pojemniki do zgrzewu PP i PET cechują się wysoką jakością wykonania, trwałością oraz mocną strukturą, która zapewnia bezpieczny i higieniczny transport posiłków. Są one najlepszym wyborem wśród jednorazowych opakowań na wynos. W przypadku dostaw można je bez obaw układać jeden na drugim, ponieważ zapakowane w nie potrawy nie ulegają deformacji. Jest to możliwe dzięki specjalnie wzmocnionej konstrukcji pojemników, dlatego są one idealnym rozwiązaniem dla cateringów.
Jednorazowe pojemniki do zgrzewu dla cateringów. Czym się charakteryzują?
-
Wydłużają termin przydatności żywności do spożycia,
-
posiadają wzmocnioną strukturę, dzięki czemu są trwałe, nie ulegają deformacji i uszkodzeniom mechanicznym,
-
na długo utrzymują temperaturę dań,
-
zachowują odpowiedni wygląd potraw,
-
nadają się do transportu,
-
szczelny zgrzew zapewnia bezpieczeństwo i hermetycznie zapakowane posiłki,
-
idealne do podgrzewania w kuchence mikrofalowej i do mrożenia.