
Pakowarka próżniowa IDEA HI LINE 32
towar niedostępny

Opis
Opis produktu
Idea HI Line to wyjątkowa maszyna do pakowania próżniowego - została zaprojektowana tak, by w pełni dostosować jej zalety do potrzeb klienta
- jest kompaktowa, zapewnia elastyczność pod względem przestrzeni i świetnie sprawdza się podczas pakowania próżniowego w każdej sytuacji.
- 5-calowy interfejs smart-touch - wystarczy jedno dotknięcie aby przewijać ekrany, wybrać program „szefa kuchni” lub ustawić niestandardowe indywidualne parametry
- wysokiej jakości komora z zaokrąglonymi stalowymi krawędziami umożliwia łatwe czyszczenie po użyciu.
- szeroki i indywidualny zakres ustawień mocy
- możliwość wybór poziomu próżni automatycznie wykonywanej przez Idea Hi-Line.
OCHRONA I ZABEZPIECZENIE PRODUKTU dzięki technologi MAP
- pakowanie próżniowe możliwe jest nawet dla najbardziej delikatnych i miękkich produktów.
- gaz zapobiega wszelkiego rodzaju uszkodzeniom lub pęknięciom.
KOMORA PRÓŻNIOWA
Hydroformowana komora próżniowa wykonana z jednego kawałka bez połączeń i z zaokrąglonymi narożnikami dla zapewnienia gładkich powierzchni ułatwiających czyszczenie urządzenia oraz absolutnej wytrzymałości.
IDEA HI LINE
Modele pakowarek próżniowych z linii IDEA przyciągają swoją uwagę najnowocześniejszym wzornictwem i inteligentnymi funkcjami, które przekształcają koncepcję pakowarki próżniowej w "robota Sous Vide": inteligentne funkcje Programu Szefa Kuchni „Chef" które zapewniają m.in.: marynowanie, infuzje w płynach oraz przetwarzanie żywności, co czyni z niej wszechstronne i wielofunkcyjne narzędzie pracy, IDEAlne dla sektora gastronomicznego.
CECHY IDEA HI-LINE 32
-
Pompa próżniowa 12 m3/h
-
Kontrola poziomu próżni poprzez precyzyjny „absolutny czujnik próżni” firmy ORVED, który nie wymaga kalibracji. Maksymalna próżnia 99,8% (2 milibary), Listwa zgrzewająca 315 mm, łatwo zdejmowana ułatwiająca czyszczenie urządzenia.
-
Hydroformowana, doskonała komora próżniowa ze stali nierdzewnej o stałej grubości, łatwa do czyszczenia, pozbawiona krawędzi i trudno dostępnych miejsc.
-
Standardowy wtrysk gazu obojętnego z 2 dyszami wtryskowymi z systemem "Gasplus", który pozwala na osiągnięcie wartości do 90% gazu dla produktów wyjątkowo wrażliwych na zgniatanie.
-
Standardowy program "Softair" na końcu cyklu pakowania próżniowego - pozwalający spakować nawet najbardziej delikatne lub ostre produkty.
-
Wodoodporny panel sterujący z 5" ekranem dotykowym, chroniony przez
szkło hartowane odporne na zarysowania, płyny, wilgoć, brud i kurz.
-
10 edytowalnych programów użytkownika, z możliwymi edycjami nazw
programów, wybór 5 języków wyświetlacza.
-
9 ustawionych fabrycznie cykli "Chef" do obróbki żywności.
-
3 cykle z wtryskiem gazu MIN, MED, MAX.
-
3 ustawione cykle dla pojemników próżniowych MIN, MED, MAX.
-
2 zaprogramowane cykle do konserwowania lub gotowania metodą
Sous vide.
-
program odgazowania ("Degas") możliwości ustawienia 8 poziomów
próżni i 8 poziomów pauzy.
-
Cykl osuszania oleju w pompie „H2OUT".
-
Powiadomienie o konieczności wymiany oleju, wykonania cyklu "H2OUT"
lub konieczności schłodzenia produktu w przypadku stosowania
niedostatecznie schłodzonych produktów mokrych.
-
Menu dostępne dla pomocy technicznej w celu regulacji parametrów
i odczytu cyklu oraz przeprowadzonej konserwacji.
-
Pokrywa z niebieskiego PMMA (pleksiglasu) o dużej grubości
z polerowanymi i zaokrąglonymi krawędziami, otwierana automatycznie
po zakończeniu cyklu.
-
System opuszczania pokrywy po zakończeniu pracy w pozycji spoczynkowej
poprzez zwolnienie tylnej sprężyny gazowej.
-
Łatwa konserwacja i przeglądy techniczne.
-
Standardowe wyposażenie dodatkowe "EASY" dla uzyskania próżni
zewnętrznej w workach moletowanych.
-
3 płyty z PE używane w zależności od produktu do wypełnienia komory
próżniowej i zwiększenia szybkości cyklu.